Kyrönmaan CNC Koneistuksen uudeksi kehitysinsinööriksi on valittu Sami Pajuoja

Sami Pajuoja on Kyrönmaan CNC-Koneistuksen uusi kehitysinsinööri. Hän aloitti työssä heinäkuun lopussa.

Pajuoja on toiminut konepaja-alalla noin 10 vuotta. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa huoltopäällikkönä Fortaco Oy:llä ja Komas Oy:llä sekä Wärtsilällä huoltoinsinöörinä. Kyrönmaan CNC Koneistuksella Pajuojan toimenkuvaan kuuluu laadun ja tuotannon kehitystyö sekä myynnin tuki. Aiemman työkokemuksen ansiosta Pajuojalla on jo hyvät verkostot asiakkaisiin.

Pajuoja aloitti uransa koneistajan töistä.

– Kävin ensin koneistaja perustutkinnon ja tein niitä töitä jokin aikaa. Huomasin kuitenkin, että haluan tehdä muutakin. Opiskelin Seinäjoella kone- ja tuotantotekniikkaa ammattikorkeakoulussa ja tein opinnäytetyöni koneistuksen kehityksestä. Se on aina ollut lähellä sydäntäni.

Pajuojan mukaan koneistajan työkokemuksesta on kehitysinsinöörin työssä suuri apu. Silloin tietää konkreettisesti, mikä on mahdollista toteuttaa ja miten.

– Kehitettävät asiat lähtevät aina asiakkaan tarpeesta. Ostaja tietää, mitä haluaa ja me tiedämme, mikä on rakenteellisesti järkevintä, jotta tuotteen valmistuskustannukset ovat mahdollisimman pienet. Toivon siis, että voi antaa rahanarvoisia neuvoja asiakkaille.

Pajuoja on erityisen kiinnostunut Lean-ajattelusta, jonka mukaan yrityksessä tehdään vain töitä, jotka tuottavat asiakkaalle arvoa. Lean-ajatteluun kuuluu olennaisesti myös henkilökunnan kunnioittaminen ja jatkuva parantaminen. Pajuoja kehuukin Kyrönmaan CNC Koneistusta siitä, että yrityksessä ollaan avoimia uusille ideoille ja niitä toteutetaan rohkeasti pitkälläkin tähtäimellä.

– Koen, että tämä työ antaa minulle mahdollisuuden toteuttaa ideoitani. Ne ovat välillä hulluja, mutta aina joku niistä on kehityskelpoinen, Pajuoja naurahtaa.

Pajuoja on kotoisin Lappajärveltä ja aikoo muuttaa perheensä kanssa Vaasaan vuodenvaihteessa. Hänellä on kaksi lasta.

– Tällä hetkellä vapaa-aika menee lasten kanssa, sillä tuorein tulokas syntyi juuri elokuun alussa.

 

SamiPajuojapieni