Viileää menoa

Olemme toimittaneet jäähdytysprofiileita sekä globaalisti että Suomessa toimiville asiakkaillemme jo vuodesta 1993 asti.

Purso AluCool on osa Purso Groupia. Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä, jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea.

Purson AluCool -tehdas ilmakuvassa

Purso Alucool lukuina

  • 1993 Toiminta alkoi
  • 15 Työntekijää
  • 1,5 M km Alumiiniprofiilia vuodessa
  • 100 % Toimitusvarmuus
  • 0 Reklamaatio- prosenttimme

Purso AluCool Oy

Purso AluCool on Suomen johtava jäähdytyselementtien sopimusvalmistaja ja osa Purso Groupia. Valmistamme huippuluokan lämmönsiirto-ominaisuuksilla varustettuja jäähdytyselementtejä tehoelektroniikkaa sisältäviin tuotteisiin. Elementtimme varmistavat elektroniikan komponenttien tasaisen jäähdytyksen ja sen myötä laitteen moitteettoman toiminnan. Asiakkaitamme ovat paitsi Suomessa myös globaalisti toimivat laite-, kone- ja valaisinteollisuuden yritykset.

Toimintamme alusta asti olemme panostaneet tuotannon automatisointiin. Sen avulla pystymme yhdistämään kotimaisen valmistuksen, ketterät toimitukset Suomesta ja tarkan laadunvalvonnan.
Reklamaatiot ovat yrityksessämme lähes nolla. Kiitos siitä kuuluu monitaitoiselle, kehityshaluiselle ja sitoutuneelle henkilöstöllemme, joka innostuu teknisten haasteiden ratkaisusta ja on valmis kantamaan saamansa vastuun. Jokainen meiltä lähtevä tuote on jonkun tekemä – meistä kukin seisoo oman työnsä laadun takana.

Yhdessä tämä kaikki vaikuttaa siihen, että toimitamme tuotteet sovitusti ja ajallaan – tarvittaessa jopa päivän varoajalla. Ei ihme, että saamme kiitosta toimitusvarmuudesta ja tuotteiden loistavasta toimivuudesta. Näihin kahteen aiomme panostaa myös jatkossa, sillä siten helpotamme laite-, kone- ja valaisinvalmistajien tuotekehitystä ja parannamme sekä omaa että asiakkaamme tuottavuutta.
Kun olet kiinnostunut viileästä meiningistä, ota yhteyttä.

Purso AluCool on osa Purso Groupia

Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä, jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea – tuotamme kestäviä ratkaisuja niin teollisuuteen, rakennusten julkisivuihin kuin valaistukseen. Yli 60-vuotias suomalainen perheyritys työllistää 550 henkeä.

Purso Group

Purson tarina alkoi vuonna 1959, kun kemian insinööri Esko Ollila huomasi, ettei Suomessa yksikään yritys anodisoi pitkiä alumiinikappaleita. Anodisointi prosessina ja alumiini materiaalina olivat Ollilalle tuttuja kellotauluista ja kattilankansista, mutta alan pioneeriksi muodostuva mies näki monipuolisessa materiaalissa piilevän suurempiakin mahdollisuuksia.

Hän päätti vastata kysyntään, perusti Nokian Siuroon alumiinin pintakäsittelytehtaan ja lähti viiden työntekijän voimin valloittamaan markkinoita. Pian toimintaa laajennettiin myös alumiinin pursotukseen – ensimmäinen pursotuslinja käynnistyi vuonna 1974.

Jämptillä tekemisellä kasvuyritykseksi

Yli 60 toimintavuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Nykyisin Purso työllistää lähes 300 ammattilaista ja kansainväliseksi menestystarinaksi kasvaneen yrityksen työn jälki näkyy miltei kaikkialla ihmisten arjessa aina teollisuudesta merkittävien rakennusten julkisivuihin ja valaistukseen.

Vaikka onnistumiset ovat vaatineet myös riskinottoa, on tiukoistakin tilanteista vuosien saatossa selvitty. Asema asiakkaiden luottokumppanina ja alan edelläkävijänä on saavutettu jämptillä ja rohkealla tekemisellä; Pursolainen toiminta perustuu insinöörintarkkoihin faktoihin ja perheyrityksen kulttuuriin, jonka keskiössä ovat avoimuus, yhteistyö ja vastuullisuus.

Paras valinta kumppaniksi – nyt ja huomenna

Alumiinin käytön lisääntyessä myös Pursolla on mahdollisuus kasvaa. Alumiinin ensiluokkaiset ominaisuudet, digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet ja kovanluokan osaamisemme muodostavat lyömättömän yhdistelmän. Se takaa, että olemme asiakkaillemme paras mahdollinen valinta kumppaniksi, myös tulevina vuosikymmeninä.

Purson tehdas vuonna 1959