Skiving-teknologia takaa suuren jäähdytystehon

Skiving-teknologian ansiosta jäähdytyselementin koko pienenee, vaikka teho kasvaa. Purso AluCool valmistaa ja toimittaa jäähdytyselementit joustavasti niin pienissä kuin suuremmissa erissä. Vastuullinen valmistus kattaa koko ketjun omasta sulatosta alkaen. Kotimainen suunnittelu ja tuotanto palvelee myös uusien tuotteiden kehittämisessä – autamme tehokkaimman ratkaisun valinnassa.

Skiving-teknologialla tehty AluCool-jäähdytyselementti

Mihin jäähdytyselementit soveltuvat?

  • Voimakasta jäähdytystä tarvitsevan suurelektroniikan valmistajille
  • Uusiutuvan energian laitteiden, muuntajien, inverttereiden, sähköautojen latausasemien, tai 5G-asemien valmistajille
  • Jäähdytysprofiilitukkureille

Tekniset ominaisuudet

Minimileveys:50 mm
Maksimileveys:580 mm
Maksimikorkeus:120 mm
Maksimipituus:1100 mm
RIpavahvuus:0,3 – 1,5 mm
Materiaalit:EN AW-1050
EN AW-1060
EN AW-1070

Miksi skiving-teknologia?

Vaatimukset jäähdytysteholle kasvavat jatkuvasti, ja jäähdytyselementeiltä odotetaan yhä pienempää kokoa. Skiving on metallintyöstöprosessi, jossa jäähdytyselementti ja sen rivat viistetään yhdestä umpinaisesta metalliaihiosta, kuten alumiinista tai kuparista. Skiving-teknologialla valmistettu elementti on pienestä koostaan huolimatta hyvin tehokas. Teknologia mahdollistaa aiempaa tiheämmän ripavälin ja suuren jäähdytystehon. 

Pienempi elementti, suurempi teho

Jäähdytyselementti valmistetaan yhdestä kappaleesta, jolloin pohjan ja ripojen väliin ei jää rakoja. Lämpö poistuu yhtenäisen elementin ansiosta jäähdytettävästä komponentista tehokkaasti sekä pysty- että sivuttaissuunnassa. Mitä tiheämpi ripaväli, sen enemmän jäähdyttävää pinta-alaa – samalla elementin fyysinen koko sekä materiaali- ja valmistuskustannukset pienenevät. Puhdas alumiini on täysin kierrätettävissä.

Miksi valita AluCoolin jäähdytys­­elementti?

  • Edulliset aloituskustannukset
  • Ainutlaatuinen koko-teho-suhde
  • Valmistettavissa Purso Greenline -kierrätysalumiinista sekä edelleen kierrätettävissä käytöstä poiston jälkeen
  • Suomessa suunniteltu ja valmistettu

Edulliset aloituskustannukset

Skiving-teknologian käyttäminen ei vaadi suuria aloituskustannuksia. Kun erillistä muottia ei tarvita, ripojen paksuutta ja korkeutta voi muuttaa ilman uuden pursotustyökalun valmistamista. Aikaa vievää ja kallista juottamista, laserhitsausta tai mekaanista puristusta ei tarvita, kun rivat ovat valmiiksi samaa kappaletta elementin pohjan kanssa. Kone on täysin ohjelmoitavissa niin pieniä kuin isompia jäähdytyselementtejä varten.

Kattavasti vaihtoehtoja

Skiving-teknologian ansiosta jäähdytyselementtejä voi valmistaa kattavasti eri ripavahvuuksilla, -väleillä ja -korkeuksilla. Elementit voidaan myös muotoilla ja rivoittaa esimerkiksi aaltomaisesti, vinosti tai epäjatkuvasti. Skiving-teknologia tarjoaa myös aiempaa laajemman raaka-ainevalikoiman. Purso Alucool käyttää 1000-sarjan puhdasta alumiinia, joka johtaa hyvin lämpöä. Jäähdytyselementit voidaan tarvittaessa valmistaa myös esimerkiksi kuparista.

Haluatko kuulla lisää jäähdytyselementeistämme?

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme, tai jätä meille yhteystietosi yhteydenottolomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Kaikki yhteystiedot
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.